vragenuurtje / faq

We proberen hier de meest gangbare vragen te beantwoorden. Als er iets anders is wat je zou willen weten, of niet snapt; stuur gerust een mailtje.


Wat doen jullie om de veiligheid van de deelnemers te garanderen?

Deelname is geheel op eigen risico. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en moet je zelf de kennis hebben om in de backcountry verantwoord onderweg te zijn.

We proberen jullie te helpen met planning en advies. Wij zorgen dat we het terrein en de locale condities iets beter kennen, en geven jullie hierover updates en tips tijdens het event. Ook geven we advies over wat voor soort routes je de komende dag het beste zou kunnen kiezen, maar er is altijd een restrisico en de beslissing om dat risico te nemen ligt bij de deelnemer.

Als je geen ervaring hebt met snow safety, navigatie en terrein / rij-tactieken, dan kan je simpelweg niet mee.

Lees ook onze voorwaarden.

Hoe zit dat met aansprakelijkheid en verzekeringen?

Een geldige reisverzekering die ook offpiste dekt dien je zelf af te sluiten. Wij raden aan bij de NKBV te verzekeren.

Voor het hele verhaal over aansprakelijkheid lees je dit. Kortom, wij zijn niet aansprakelijk.

Waarheen, waarvoor?

Waar gaan we heen, en wat is precies de bedoeling? De locatie weten we pas een dag of twee van te voren, het is niet jullie eerste trip dus ik ga er even vanuit dat jullie hier niet nerveus meer van worden. Verder is het plan gewoon touren, of noboarden, of koffie drinken afhankelijk van de condities en je eigen voorkeur. 


DISCLAIMER:

Splitboarden en touren is gevaarlijk! Buiten de gemarkeerde skipistes is er meer kans op verwondingen en ongelukken, en minder reddingsmogelijkheden en medische hulp. Deelnemers worden geacht zich zelf adequaat voor te bereiden en zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen gedrag, routekeuze en de risico's die dit met zich mee brengt.