FLATLAND SPLITFEST ONTSTAAN

Hoi, ik ben Ivar. Veel van jullie kennen mij via Wepowder, de rest heeft me misschien wel eens op de eerste hulp ontmoet.

Ik ben een aantal jaar geleden met het idee voor een lokaal Splitfest begonnen. De sport begon net een beetje populair te worden in Amerika, maar hier in Nederland en België was er nog niet echt een “scene”. Er was nog niet zo veel gear te koop, dus het was zelf invoeren of bouwen.

Dus hup de zaag in m’n favoriete freeride plank gezet en de eerste split was een feit. Ook nog zelf een paar bindingen gemaakt, maar dat is weer een heel ander verhaal.

 

Maar zodra de skigebieden achter me lagen, wilde ik eigenlijk alleen maar verder. Omdat het wel een beetje ontbrak aan mede-splitters, organiseerde ik een weekend waar je elkaar kon ontmoeten en samen een beetje beginnen met touren. Hopelijk kon ik zo wat mensen ontmoeten met dezelfde passie, en wat van elkaar leren.

Dat is uiteindelijk wel gelukt, voor zo'n klein landje hebben we nu een groep splitboarders waar je trots op mag zijn. Dus gaat de hele winter het splitboard in de achterbak, op zoek naar pow en mooie tourtjes.

We zijn nog steeds een non-profit (of eigenlijk gewoon een groepje vrienden) en alles draait om een zo leuk mogelijk event neer te zetten waar iedereen zich het hele jaar een beetje op verheugd. De voorbereiding en de trip zelf probeer ik zo klimaatneutraal als mogelijk op te zetten, zo veel mogelijk op eigen kracht en zo min mogelijk met voertuigen. We doen er alles aan om “leave no trace” en carpoolen te promoten. Veiligheid vinden we super belangrijk, maar vooral ook veel lol maken in de bergen. Hopelijk zie ik jullie dit jaar ook weer allemaal op het Splitfest!

Ivar

DE CREW

 

IVAR

 REGELAAR

Wil het liefst alleen maar splitboarden, of slapen. Is beter in slapen trouwens. Gaat ooit in een grot in de bergen wonen, is tot die tijd de schrik van de Autobahn. Geeft alles en iedereen de schuld van zijn gebrek aan snelheid en vele faceplants, en heeft deze hele bio zelf in de derde persoon geschreven.

 

GINA

 GEAR SPECIALIST

Weet heel goed waar ze mee bezig is, maar ziet er gelukkig nooit te serieus uit. Telemarker en Splitboarder, daar kan ik natuurlijk niet tegenop. Als je huurspullen nodig hebt, is dit je adresje. Vraag naar de geheime Splitfest deal.

 

 

WILLEM

 HAALBAARHEIDS EXPERT

Kneedt onze "plannen" tot je er een fijne splitboard cake van kan bakken. Rauw deeg is ook lekker, maar daar wordt je misselijk van als je er te veel van eet. 

KNUT

LOCAL

 

Zonder locale Noorse helden kunnen we het dit jaar niet, dus een aantal Noorse vrienden helpen met de details. Het weer,  het lawinebericht, de beste spots, het is allemaal net wat anders in Noorwegen en deze gasten weten in ieder geval de basics daar. 


ONZE PARTNERS EN SPONSORS

Zonder hulp van deze partners is er helemaal geen splitfest. Bedankt voor jullie steun, stoke en hulp.

DISCLAIMER:

Splitboarden en touren is gevaarlijk! Buiten de gemarkeerde skipistes is er meer kans op verwondingen en ongelukken, en minder reddingsmogelijkheden en medische hulp. Deelnemers worden geacht zich zelf adequaat voor te bereiden en zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen gedrag, routekeuze en de risico's die dit met zich mee brengt.